Svære reaksjoner på myggstikk

Spørsmål

Hei, jeg er en 45 år gml. kvinne som plages veldig av myggstikk. Jeg får hevelser store som "ungpikebryst" på kroppen og er jeg uheldig å få stikk på ledd blir det så hovent at jeg ikke kan gå med sko eller bøye håndledd,fingre etc.
På fjellet beskytter jeg meg med klær og myggmiddel ,dessuten tar jeg cyrtec som demper tilstanden noe dersom jeg tar den regelmessig hele sesongen. Jeg har vært til syden to ganger de siste årene og da så jeg så fæl ut etter noen dager at jeg måtte til sykehuset. Legene ga meg en sprøyte(cortison?) og dette hjalp i ca to uker til jeg reiste hjem igjen. Nå ønsker jeg å reise til syden igjen til tross for mitt handikap. Spørsmålet mitt er om jeg
kan gå på kortison foreskrevet av lege i Norge før jeg reiser. Det er så ergerlig å bli full av enorme hevelser og store kjøttsår i tillegg til at jeg føler meg småsyk av det , før jeg kan få hjelp av en utenlandsk lege i syden som jeg ikke
stoler så godt på som de hjemme. Har dere ellers noen gode råd? Takk for hjelpen

Kvinne, 45 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg anbefaler ikke stereoder mot insektstikk, da det kan øke risikoen for infeksjoner, som det er stor risiko for å få om man klør seg på myggstikk i Syden.
Du bør beskytte deg mot myggstikk så godt du kan, med Autan eller Myggmelk, du må dekke huden, og gjøre det så ofte at effekten ikke går ut det vil si ca hver 3. time. På klærne kan du spraye permetrin, som du får kjøpt som spray på Svaneapoteket i Oslo. Det anbefales ikke på pene klær.
Om du får myggstikk bør du ta Zyrtec, og sette på et plaster, så du ikke så lett får infeksjon.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn