Sukkersyke og medisiner

Spørsmål

Hei! Jeg har plutselig følt for å gå på do så ofte, men det kommer knapt noe urin ut. Hvordan kan jeg stoppe dette? Spiser masse med fiber. Bare lurer på om diabetikere kan regulere sykdommen ved hjelp av bare kosthold/tabletter og ikke sprøyter? Er ikke diagnosert diabetiker, men lurer. På forhold, takk for svar.

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det typiske for en uregulert diabetes er at man tisser svært mye. At du må ofte på do, men ikke får noe ut, kan passe bedre med en irritasjon i urinveiene, f.eks. blærekatarr. Du bør sjekke urinen din hos lege.

Den vanligste diabetes-formen hos eldre kan reguleres med kosthold og eventuelt tabletter, men hos unge personer dreier det seg ofte om insulin-avhengig diabetes og da må man ta sprøyter med insulin. Det finnes likevel grader av sykdommen, og i noen tilfeller kan man kanskje kun ha en "tendens" til diabetes, og da kan man holde ting under kontroll med kostholdet.

Det er lett å diagnostisere diabetes, kun ved måling av fastende blodsukker. Er du i tvil kan legen din avklare dette for deg.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-