Struma

Spørsmål

Har fått diagnose struma. Har lest litt om det, og fått forståelse av at dette kan være kreft. Har fått svar fra røntgen, de fant en knute som var "mest forenelig med godartet" nå er jeg så redd for at den kanskje er ondartet.hvor stor er sjansen for det? skal på sykehus for videre undersøkelser. oppdaget kulen i sommer, føler meg ellers svært pigg med en meget høy energi.
Takknemlig for svar

Sykdommer: Struma

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Struma betyr bare forstørret skjoldbruskkjertel, og årsaken til dette kan være svært forskjellig. Det vanligste er at det foreligger en diffus betennelse i kjertelen og at den derfor er forstørret. Andre ganger kan det være knuter i kjertelen som gjør at den blir større, på røntgen og scintigrafi kan man ofte avklare om denne er suspekt på kreft eller ikke. For å være helt sikker tar man gjerne en nåleprøve fra knuten(e).

Hvor stor sjansen for at din kul er ondartet er umulig å fastslå, men med den foreløpige beskirvelsen du har fått så er det vel ikke noe som tyder på kreft? Det er svært vanlig å ha struma eller knuter i kjertelen, men kreft her er svært uvanlig.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn