Størrelse penis

Spørsmål

Hei og takk for ditt forrige svar. Jeg er gutten på 28 år som sendte inn spm ang. min penis som bare er 12 cm i erigert tilstand. Jeg har bare noen ekstra spm rundt dette temaet. Mitt første spm er enkelt og greit når pleier puberteten å være ferdig hos gutter? Og det er jo grunn til å tro at hvis jeg får en sønn vil han kanskje arve min penisstørrelse. Hvordan kan han få behandling slik at han unngår problemene jeg har hatt på grunn av dette og hvor mange cm ekstra vil dette gi penisen? Er det slik at jeg kunne blitt behandlet for dette hvis jeg hadde skjønt at jeg hadde en mindre penis mens jeg fortsatt var i puberteten? Og bør ikke det opplyses om til gutter i puberteten? Og til slutt, vet du sånn ca hvor mange % menn som ligger over det såkalte gjennomsnittet i penisstørrelse. Ligger de fleste over eller under 15 cm i lengde?
På forhånd takk for svar

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei igjen og takk for nytt brev.
Når det gjelder når puberteten er ferdig, så kan det variere mye fra individ til individ. Det betyr at noen gutter kommer tidligere i puberteten enn andre, og det er gutter som også blir ferdig med puberteten tidligerer enn andre. Noen gutter starter så tidlig som 11-12 års alder, mens andre kan komme snere. Og derfor kan gutter fra samme klasse på skolen befinne seg på helt forskjellige nivåer når det gjelder pubertet f.eks. i 14-15 års alder. Dette er også kulturelt betinget, der gutter fra andre land kan komme tidligere inn i puberteten enn norske. Når det gjelder i forhold til en eventuell sønn du måtte få, så er det lite som skulle tilsi at han får samme størrelse penis som deg. Men her vil leger som er spesialister på hormoner (endokrinologer) vite mer detalsjert enn meg. Og igjen er det viktig å understreke at din penis ikke er for liten! Og man gir ikke hormonbehandling for liten penis med mindre den er såkalt mikro-penis, og det betyr under 7 - 8 cm erigert! Det er heller ikke noen regel om hvor mange cm. en penis vil kunne påvirkes av hormonbehandling.Så du ville aldri ha blitt ansett som "case" for hormonbehandling under pubertet. Jeg må igjen understreke det jeg tidligere har sagt til deg, at din penis er innen normalstørrelse! det er kjempeviktig for deg at du skjønner det, og klarer å akspetere at du er normal. Det er nok ikke gjort noen adekvate undersøkelser som sier akkurat hvor mange prosent som ligger over og under 15 cm,Men de fleste ligger nok på litt i underkant av 15 cm av hvite europeiske menn.
Jeg håper inderlig for din skyld at du aksepterer din egen penis som bra nok, og at du slutter å gruble så mye over dette, og heller koser deg over at du har en normal penis, som ikke er en mikropenis, og at du kan ha mye glede av den!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-