Støle armer

Spørsmål

Jeg er støl ibegge armene,lett opphovnet og kløe i fingerleddene
lillefingeren på venstre hånd krøller seg,ellers er jeg meget god form til alder å være.

Mann, 65 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg har ikke så mye opplysninger å gå ut i fra, men hvis plagene dine er nyoppståtte ville jeg jo tenkte på at du har overanstrengt bevegelsesapparatet i armer og hender på en eller annen måte. Har du hatt kraftig fysisk aktivitet den siste tiden, gjort uvante bevegelser eller overstrukket ledd? En slik overanstrengelse kan gi irritasjonsplager i muskulatur, sener, ledd og leddbånd. Smerte, hevelse og redusert funksjonsevne er typisk, men plagene går over av seg selv innen relativt kort tid, oftest en uke.

Hvis plagene dine er langvarige er det kanskje også relevant å tenke på revmatiske årsaker til plagene, feks leddgikt, slitasjegikt eller polymyalgi (som er en betennelsestilstand i muskulatur som ofte affiserer skulder- og hofteledd først). For å kunne stille en slik diagnose må legen din ta senkning og revmatismeprøver av deg samt gjøre en grundig undersøkelse av de affiserte leddene. Røntgenundersøkelser kan eventuelt si noe om grad av slitasje i leddene.

Hvis du ellers er i god form slik du sier og plagene er nyoppståtte ville jeg avvente et par uker for å se om det gikk over av seg selv før jeg evt kontaktet lege. Er plagene langvarige bør du utredes hos fastlegen din og evt hos en fysikalsk medisiner. Legen din kan også gi deg betennelsesdempende medikamenter for å se om det gir bedring av symptomene.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn