Stoffskifte spørsmål

Spørsmål

Stoffskifte
Jeg har tatt stoffskifteprøver med ujevne mellomrom det siste året pga særlig merkbare symptomer. Verdiene mine er som følger etter dato:
1) desember-15: TSH 1,31 / fritt T4 12,9
2) april-16: TSH 0,85 / fritt T4 11,9 / fritt T3 4,0 / anti-TPO 4
3) november-16: TSH 1,28 / fritt T4 11,4 / fritt T3 4,7 / anti-TPO 4

Etter novemberprøven begynte jeg med Levaxin pga FT4 under referanseverdi. 25 mikrogram /dag.

4) januar -17: TSH 0,62 / fritt T4 11,4 / fritt T3 4,3

Har nå fått "tilbud" om å øke Levaxindosen med 2 x 25 mikrogr per uke og nye prøver om 2 mnd.

Mitt spørsmål til dere er som følger: Jeg ønsket egentlig henvisning til endokrinolog på grunn av at verdiene mine BÅDE har lav TSH og lav FT4 samtidig. Jeg er bekymret for at det kan være noe med hodet (som igjen påvirker hypofysen og forårsaker den lave TSH'en min). Jeg har også en del hodepine, men det har jeg ikke vært så oppmerksom på fordi jeg "alltid" har vært plaga med det (uten medisinbruk, så ikke så alvorlig). Min bekymring er altså en slags sekundær hypotyreose som kanskje skyldes alvorlige forhold i hodet.
Tenker du/dere at jeg bør se en endokrinolog/ evt få utredet dette med hypofysen/hodet? Tenker dere at det er rart at både TSH, FT4 og FT3 synker samtidig? Eller er det kanskje Levaxindosen som er for lav (en legebekjent mener at 25 mikrogram nærmest er placebo når det først skal medisineres).
Som sagt, jeg lurer veldig på om jeg bør insistere på henvisning, evt kontakte privat endokrinolog.
Takk for svar!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Jeg er enig med deg at en endokrinolog er en god ide. Hvis man skulle behandle disse verdiene burde en vurdering av hypofysen være med i bildet iom normal lav verdi av både TSH og T4.

Mvh,

Nina Bryhn, MD

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn