Steroidinjeksjoner ved slimposebetennelse rundt hofteleddet

Spørsmål

Jeg har smerter i venstre hofte, særlig smertefullt er det når jeg går trappa oppover.. Fysioterpeuten sier det er betennelse i en slimpose og har gitt meg to-tre kortisonsprøyter som tar bort smertene en tid. Men så kommer de tilbake.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ulike steder og tilstander rundt hofteleddet, hvor riktig satt kortisonsprøyte vil kunne virke symptomlindrende. Jeg er likevel relativt sikker på at det ikke er satt inn i selve hofteleddet, som ville vært effektivt ved en irritasjon i leddet som følge av slitasje. At du opplever god effekt av sprøyter satt i andre deler enn selve leddet, gjør at jeg ikke tror slitasjeplagene er det som gir deg mest plager. Når det er sagt, er utredning av slitasjeplager nokså enkelt, og kan gjøres ved undersøkelse av hoften, etterfulgt av vanlige røntgenbilder.

Det er ikke skadelig å gå i trapper. Hvis du ønsker en kirurgisk vurdering av plagene med slimposene, bør du henvises til en ortopedisk kirurg.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn