Standard forløp ved brudd i tå

Spørsmål

Hei!
For litt over 5 uker siden kakket jeg stortåleddet ved et fall i en murtrapp. Dagen derpå dro jeg til en lege og han mente det var brudd, så da ble jeg sendt på røntgen. På røntgen sa de fort at ingen brudd var tilstedet og at foten var kraftig forslått. En uke senere ble det bare værre og værre og jeg dro til ny lege i en annen landsdel og spurte om ny røntgen. Først fant de ingenting på denne røntgen, men jeg sa at noe måtte det være. Da dobbelsjekket denne turnuslegen pånytt og fant ut at det var brudd. Alt jeg fikk var en procare sko som skulle brukes i 3 uker. Han mente det var tiden jeg skulle trenge før det var bra igjen.
Det er nå gått over 5 uker siden bruddet oppstod og jeg er fortsatt ikke helt god. Må jeg vurdere operasjon? Hvor lenge kan jeg vente før jeg kan returnere til å være med på alle aktiviteter i forsvaret? Begynner å bli svært utålmodig, men samtidig har jeg ikke lyst å ødelegge prosessen og starte fra scratch. Kan det tenke seg at legene har gjort feil og at det faktisk hadde vært nødvendig med operasjon?
Til info; det går fint å gå uten særdeles halting lengre, men går jeg i ulendt terreng kjenner jeg at jeg får smerter. Samt hvis jeg bøyer tåen nedover.
På bilde er det venstre fot som har brudd
På forhånd, takk for svar!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Uten røntgenbilder er det ikke så lett å si noe om behandlingen, god eller dårlig, av tåen din. Et brudd som knapt var til å se på røntgen, ville nok neppe ha kvalifisert til operasjon uansett. Et brudd trenger som minimum 6 uker før det er tilhelet nok til lett belastning, og for meg virker det som om det går fremover ift plagene dine. Jeg ville likevel ikke forvente at man opplever en tå med brudd i som helt fin, før det er gått minimum et par måneder til. Belastning og aktivitet bør nå begrenses av tilbakemeldinger fra tåen i form av smerter.

Hvis plagene blir vedvarende, bør du sjekkes for å se om det kan være andre ting som vedlikeholder plagene, og be derfor om vurdering av en ortoped hvis så skulle inntreffe.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn