Sprekker i forhud

Spørsmål

Det har oppstått sprekker på forhuden som er til dels plagsomme. De svir når jeg vasker penis med vann og når jeg prøver å dra tilbake forhuden etter f.eks en natt. Jeg har kun hatt mindre rifter ved ca. 2 anledninger før og dette har gått bort av seg selv etter 4-5 dager. Disse sprekkene er flere og litt større. Har hatt de nå i tre dager og ser ingen særlig bedring. Jeg har smørt inn sprekkene med fuktighetskrem da huden på forhuden har fått en tendens til å bli tørr. Føler også at det har blitt "økt produksjon" av "ost"(tørr og hvit guffe på penishodet) i denne perioden, men dette kan muligens ha noe med at det blir litt vanskeligere å vaske seg pga smerter.

Har også den siste uken hatt noen røde prikker på penishode som har forårsaket lett kløe, men disse er borte nå. Penishodets hud ser helt fin ut og den er ikke sår.

Jeg har hatt to sex-partnere hvor en av de var jomfru. Ingen av de har de samme plagene. Kondom har jeg ikke brukt med noen av de?

Lurer litt på hva dette er? Og så lurer jeg på om hvis disse sprekkene gror, kan det føre til strammere forhud?

Mvh, gutt 21.

Mann, 21 år

Svar

Det høres ut som du har pådratt deg en soppinfeksjon. Det fører ofte til kløe og litt ekstra "ost" under forhuden og sprekkdannelser. Et godt råd er å gå til din fastlege og få ham/henne til å se på deg. Et godt råd er nok også at du bruker kondom neste gang du har sex med en partner!