SPERM

Spørsmål

Hei,

har menn ubegrenset med sperm, eller trenger kroppen tid til å "produsere" sperm?
Selv har jeg problemer med å få utløsning hvis jeg har hatt sex med min kjæreste flere dager etter hverandre. Da må jeg ofte vente flere dager før det går for meg igjen(virker som kroppen må lade opp). MEN, hvis jeg onanerer selv får jeg utløsning, men det tar litt tid.

Mann 24

Mann, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

På ditt første spørsmål, om menn har ubegrenset sperm - så kan jeg svare at kroppen produserer sæd og sædvæske hele tiden. Men selvfølgelig ikke i ubegrensede mengder! men det er vel ikke konkret det du mener heller!
Det er i gjennomsnitt 5 kubikkcm som kommer ut ved hver sædavgang. Har man flere utløsninger etter hverandre, blir det nok litt mindre hver gang. Men det jeg tror du spør om er om man får mindre lyst etter å ha hatt flere utløsninger etter hverandre - og det er nok riktig. Det er mer vanlig for menn under 30 år å kunne få flere utløsninger kort etter hverandre, men etter som man blir eldre blir nok dette ikke fullt så ofte. Lysten dabber nok litt. Og har mann hattmange utløsninger tar det no litt lenger tid hver gang å få utløsning - det er normalt. Men det har ikke noe med mengde sæd!