Sosial fobi og graviditet

Spørsmål

Jeg er ei jente på 22 år som lider av sosial fobi. Har prøvd i over et år å bli gravid, og har nå begynt med utredning. Problemet er at den sosiale fobien er blitt verre, men jeg vil ikke gå til lege med dette i frykt om at evt. medikamenter ikke lar seg forene med et svangerskap!! Samtidig innser jeg nå at jeg MÅ få hjelp.-Min livskvalitet blir bare dårligere og dårligere. Håper dere kan svare!!!!!!

Sykdommer: Sosial fobi

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Jeg ser ingen grunn til at du ikke skulle kunne legge dette fram for legen din for å få råd og hjelp. Behandling med medikamenter er bare en av flere mulige måter å behandle sosial fobi på og bør uansett ikke være eneste behandling. Det er ikke noe i veien for å forsøke behandling uten medikamenter først.

Behandling av sosial fobi er ikke helt lett i allmennpraksis. Ettersom dette er et stort problem for deg, kan du be om henvisning til spesialist.

Dersom det skulle bli aktuelt å bruke et medikament vil legen som skriver ut dette måtte ta hensyn til at du ønsker å bli gravid og diskutere dette med deg på forhånd. Ingen kan tvinge deg til å ta medisiner mot sosial fobi.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn