Sorg og faste

Spørsmål

Har et spørsmål. Driver en relativt usunn form for sorg behandling. Jeg behandler sorg med faste. Jeg prøver å frembringe følelsen av sult for å få tankene over på noe annet. Det er effektivt, har brukt den metoden tidligere. Vondt skal vondt fordrive, osv..
Det jeg lurer på er hvordan dette påvirker kroppen min.
Jeg faster i en uke i strekk uten fast føde. Drikker bare vann, 1 spiseskje tran, 0,5 l melk og 0,5 l Appelsin Juice hver dag. Melken og Juicen hjelper mot svimmelhet som har vært et problem når jeg har gjort det tidligere med bare vann.

Hvordan virker dette på kroppen ? Er det ødeleggende å holde på sånn i en uke i strekk ?

Mann, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er i seg selv ikke skadelig å faste, så fremt du tilfører kroppen nok væske. Du får jo ideg litt proteiner og fett samt noe karbohydrater gjennom det du drikker og så det er jo bra. Såvidt jeg kan skjønne drikker du da minst 1 liter væske pr dag, og hvis du drikker minst en halv liter vann i tillegg så blir det mest sannsynlig nok væske. Forutsetningen er at du ellers er frisk og at du ikke driver med anstrengende fysisk aktivitet i tillegg.

En uke med slik faste vil gi deg et vekttap, men utoevr det tar neppe kroppen skade av det (igjen med den forutsetningen at du er frisk fra før).

Imidlertid så er det etter min mening ingen god sorgbehandling. At du kan overdøve sorgfølelsen med en sterkere primær følelse, sult, vil virke i den aktuelle perioden, men i seg selv ikke fjerne sorg eller bearbeide sorgen. I tillegg til denne akutte sorgbehandlingen må du mest sannsynlig gjøre annet sorgarbeid tilpasset det traumet/sorgen du opplever.

Likevel vil jeg ønske deg lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn