Sopp?

Spørsmål

Dagen etter ubeskyttet sex med en fremmed jente på 22 år begynte jeg å klø på penis. Røde utslett syntes raskt. Begynte umiddelbart med Canesten og kløen avtok etter 4, 5 dager. Nå, 6 dager etter, har jeg fremdeles rød utslett, men altså ikke plaget av kløe. Har lest at evt Klamydia symptomer ikke dukker opp før tidligst etter 5 dager. Kan vi derfor anta at dette dreier seg om soppinfeksjon ettersom symptomene kom etter bare en dag?

Mann, 32 år

Svar

Hei!
Takk for spørsmålet.
Kløe og utslett er klassiske symptomer på en soppinfeksjon og det du har hatt er høyst sannsynlig sopp. At kløen er blitt borte ved hjelp av Canesten støtter også teorien om sopp.
Jeg synes imidlertid du bør få sjekket dette hos din fastlege, fordi sykdommer som klamydia ikke behøver å gi noen symptomer i det hele tatt og vi vet at denne sykdommen er meget utbredt og svært smittsom.

Håper svaret er til hjelp.
Fortsatt god bedring.