Sopp og herpes

Spørsmål

Hei.Min kjæreste trodde jeg hadde smittet ham med sopp,dette var i juli 03,jeg hadde ikke sopp,men han fikk hvitt belegg på penishodet,som klødde.Tiden gikk og ulike salve behandlinger ble i hverksatt,men han ble aldri kvitt problemet,og det klødde svært mye.Han fikk da ett eller annet "vann" som han skulle vaske penishodet med,noen dager senere fikk han fult utbrudd av blemmer,og det ble konstantert herpes,han fikk behandling,blemmene gikk bort,men kløe og stram forhud kom da i kjølevannet,vi har skjeldent samleiet,fordi det gjør vondt for ham å (svir) å være inne i meg,dette er svært frustrerende og vanskelig for meg og for ham.Han har nå ny runde med kremer som skal hjelpe,,jeg har selv aldri vært med ham til legen hans,og får derfor ikke stille spørsmål som jeg lurer på om dette.

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Med mindre han har et pågående herpesanfall burde ikke denne diagnosen gi plager. En tilstand med sopp kan gi sår hud og kløe men som regel er det enkelt å dempe en slik tilstand med soppkremer. Det er ikke vanlig å behandle mannen selv om kvinnen har sopp, selv om noen gjør dette likevel.

Noen har sår hud på penis på lik linje med hud ellers på kroppen, og dette kan forverres av hyppig vasking med såpe og noen menn får svie når skjedesekreter kommer i kontakt med den såre huden på penis.

Det er viktig å la huden få hvile og fuktighet i form av kremer som tilfører fuktighet og mindre vasking som jo fjerner fuktigheten.

Hvis det er selve forhuden som er problemet, som strammer over glans, så er det mulig å gjøre et lite inngrep for å vide ut eller evt fjerne forhuden.

Jeg synes partneren din skal få en vurdering hos hudlege for dette problemet - det er vanskelig å diagnostisere tilstanden noe nærmere over internett.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-