Snapping Hip

Spørsmål

Hei jeg ble opr for snaping hip på begge sider 2GANGER på hver side Har idag sjelden eller aldri vondt når jeg går skautur med mine hunder.Men når jeg sitter lenge eller ligger på siden da kan d være smertefullt. Har fått inj av zylokain og markain D hjelper litt D skal være sagt jeg går mye og er vel litt for tung Er en kur med feks voltaren og anbefale

Mann, 55 år

Svar

Hei!

Kneppet eller smellet som noen opplever i hofteregionen kommer fra bevegelsen av en en muskel eller en sene over en benet struktur. I hoften er det vanligvis noe som heter det iliotibiale bånd som flytter seg over hoftekulen (trochanter). Når hoften er rett, er båndet bak trochanter. Når man bøyer i hoften, beveger dette båndet seg frem foran trocjanter. Dette fører til et "snap". Hvis dette skjer ofte og båndet er stramt, kan det bli en betennelse i en slimpose her, en væskefylt sekk som egentlig skal føre til minst mulig friksjon ved bevegelse. Dette kalles bursitt.

Det er også et annet bånd som går fra innsiden av lårbenet og opp i bekkent, og dette kan også føre til klikking. Dessuten kan en bruskskade eller frie legemer i hofteleddet føre til en klikking i leddet. Dette gir som regel smerter.

Hvis klikkingen ikke gir smerter er det ingen grunn til å oppsøke lege. Hvis det gir smerter og det er mistanke om en bursitt, kan man bruke betennelsesdempende midler eller kortisoninjeksjoner. I noen tilfeller er plagene så uttalte at man opererer.

Det er vel usannsynlig at du har en bursitt all den tid du kan gå skogstur uten smerter. Jeg tviler derfor på at det foreligger en betennelsestilstand og da vil heller ikke Voltaren ha effekt, selv om det ikke vil være skadelig å prøve.