Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter under høyre ribbeinsbue

Spørsmål

Hei,
Jeg har over en periode nå, ca en mnd, hatt smerter/ubehag øvre del av høyre side mage. De er vanskelig å forklare,men oppleves som svie/stikking/strekking og press rett under høyre ribben. Det er to punkter som jeg kjenner smertene på. Det ene er om du tenker en loddrett linje fra brystvorten til rett under ribbenet og litt til venstre, det andre på høyde med der ribbena slutter nederst og litt inn til venstre(omtrent loddrett m brystvorten). Jeg opplever ikke andre symptomer, men oppsøkte likevel lege. Dette med bakgrunn i at jeg over mange år, siden VGS, har daglig brukt paracet og ibux mot mye smerter i rygg, nakke og hode. Dette har jeg forøvrig oppsøkt lege med mange ganger i håp om at det kan finnes andre smertestillende som ikke er like tøff for leveren, men bare fått svar om å ta døgndose av begge disse daglig. Jeg har også i mange år hatt et altfor stort alkoholkonsum, noe jeg nå har tatt tak i. Jeg har nå fått svar på blodprøvene, men dette uten svar/kommentar. Jeg ringte legekontoret for dette, men fikk svar om at legen var bortreist i en mnd og det var bare han som kunne svare. Jeg skriver derfor nå til deg i håp om at du kan se på svaret og fortelle meg om dette er normale/unormale prøver:
Anti HBC-neg
Anti HCV-neg
Anti CMV-pos og neg
EBV EBNA - pos
EBV VCA-pos og neg
ALAT-24
Fosfatase-47
ASAT-27
Bilirubin-19
Ferritinin-144
Gamma GT-21
Kreatinin-66
Vitamin B1-320
Vitamin D3-128
Fs vitamin D-128
Dersom prøvene er unormale hva tenker du jeg bør ta som neste steg, og dersom de er normale hva kan mine smerter og ubehag komme av?
Mvh
Kvinne 30 år

Svar

Hei.

Det er ingen tegn til sykdom i prøvesvarene du har vedlagt. Der er mao. ingen forklaring på dine smerter, i disse svarene. Spesielt har du ingen tegn til sykdom i leveren.

Du spør så om hva dine smerter og ubehag evt kan komme av, om prøvesvarene ikke gir noen forklaring.

Du beskriver svie/stikking/strekking og press rett under høyre ribbein, i to punkter. Men forøvrig ingen tegn til sykdom, og ingen andre symptomer.

Dette er lite informasjon å skulle si noe konkret om evt diagnose ut fra. Det kan egentlig være "alt eller ingenting", og kun legeundersøkelser og utredninger kan avsløre om det har med sykdom å gjøre, og evt hvilken diagnose.

Jeg kan tenke aldeles løselig om f.eks. luftsmerter fra tarm, muskelsmerter, gallestein (mindre sannsynlig). Du sier at legen din ikke er tilbake før om en mnd, men dersom dette blir verre innen den tid, får du heller få en annen almenlege til å undersøke deg påny. Nesten alltid dekker kollegaer ved legekontoret opp for den legen som er bortreist, så forhør deg om ikke det er slik ved ditt legekontor også.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-