Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter under høyre ribbebue

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 19 år som har slitt med vondt under høyre ribbeinsbue som stråler ut i ryggen i ca et halvt år. Begynte med når jeg tok situps da jeg trente at det føltes ut som noe gikk ut av ledd i høyre ribbein. Etter dette har jeg hatt smerter der. Sliter veldig med angst for at det skal være en alvorlig sykdom som kreft. Har vært hos lege som sendte meg videre til røntgen og jeg tok blodprøver av galleveiene, prøvene var helt fine. Legen kjente på ribbeina men tydet ikke på noe, puster fint. Om det ikke ble bedre skulle jeg bli henvist til ultralyd. Skal til legen førstkommende fredag, men kjenner jeg er utrolig nervøs for hva dette kan være, så har ikke tålmodighet til å vente. Er ellers fin i formen, god appetitt, litt kvalm til tider og svimmel, men tenker det kanskje kan ha noe med at jeg tenker så utrolig mye på dette.Har ikke et spesielt sunt kosthold.

Dette ødelegger for meg i det daglige! Har begynt å få vondt i høyre kne på innsiden, vet ikke om det har en sammenheng med ribbein og rygg men nevner det allikevel.
Jeg har tatt et friår, så jeg har fire jobber. Noen der jeg løfter tungt. Usikker på om jeg løfter feil.
Er redd for å trene da jeg er usikker på om det kan bli verre av det.

-Går på P-piller (loette)

Håper å få et svar på hva dette kan være.. er livredd.

Hilsen jente på 19

Svar

Hei! Det er faktisk ikke så uvanlig å ha smerter der. Smerten skyldes mest sannsynlig myalgi, dvs smerter i muskulaturen som omringer ribbena. Nederste ribben som du kjenner er litt mindre stabil og muskulaturen er litt ekstra utsatt. Det er ingenting som taler for at dette er kreft. Dette vil mest sannsynlig gå over av seg selv. Det er viktig å ikke fokusere for mye på dette eller trykke og kjenne etter. Det kan vedlikeholde plagene. Det er helt ok at du fåt tatt ultralydsundersøkelse, men tviler sterkt på at de vil finne noe på det. Tunge løft i jobbsammenheng kan også være en medvirkende årsak til plagene. Forsøk gjerne med ibux i noen dager for å se om det gir seg.