Smerter i underlivet hos ung mann

Spørsmål

Hei. Har lenge hatt problemer med smerte i underlivet, særlig stikking/sårhet ved urinering, spesielt opptil 2 dager etter orgasme, men også andre perioder. Smerter/stråling mellom analåpning og frem mot penis, muligens i prostataområdet. Var en tid det gjorde veldig vondt å sitte fordi det stakk i analåpningen. Sliter også med veldig mye luft i magen og til tider diare. Føles som penis er som en finger som har fått blå nagel, dunker og føles hoven. Har vert hos lege og sjekket meg for alle vanlige kjønnssykdommer, men ingen var positive. Er smerter i underliv grunn til å sjekke seg for hiv? Eller hvilken andre muligheter kan det være? Doktoren kunne ikke gi meg noe mer svar. Føles også nesten som det dunker og maurer i hele rompa/underlivet og ned til beina.

Svar

Hei.

Du spør om smerter i underlivet, slik du har, er grunn til å sjekke seg for HIV. Jeg sier ikke at du ikke skal sjekke deg, for det kan du jo gjøre om du ønsker, med der finnes ihvertfall ingen grunn til å tenke at det er evt HIV som skulle være årsak til dine symptomer. Slik arter ikke HIV seg.

Så spør du om hva ellers det kan skyldes. Jeg tenker nok i retning av infeksjon her, f.eks. prostatitt, evt (mindre sannsynlig) epididymitt. (infeksjon i bitestiklene). Derfor bør du oppsøke legen din igjen nå, og få dette vurdert. Når det gjelder det at du ikke fikk påvist noen kjønnssykdommer, så er jo det bra, men der finnes til enhver tid muligheten for falskt negative prøver. Dvs at du f.eks. kan ha klamydia uten at det slo ut på prøven. Der kan være prøvetekniske feil osv, f.eks. at urinen din ikke hadde stått lenge nok i blæra før du tok prøven m.v. Derfor synes jeg du skal ta nye prøver også, for ordens skyld.

Finner ikke legen ut av hva årsakene da er, så bør du henvises til videre utredninger, for du skal jo ikke ha det slik, og der er god grunn til å tenke at dette har en eller annen årsak, -som sannsynligvis også kan behandles.

Lykke til.