Smerter i testiklene

Spørsmål

Har smerter i venstre testikkel. Eller rettere sagt i trådene (vet ikke hva det heter) som går inn i testiklene. Veldig ømt og "trådene" er harde. Har nesten en følelse av at de har slått knute på seg. Har opplevd dette en del ganger tidligere, men da har det gått over av seg selv etter noen timer. Har derfor ikke sjekket dette med legen tidligere. Nå har jeg hatt vondt i 3 dager og det virker ikke som om det blir bedre. Er ganske fortvilt og bekymret. Det går ut over alt jeg skal gjøre, så jeg håper på raskt svar.

Medisiner: Bruker Zomig (migrenemedisin) ? Clarityn og Zyrtec (sjelden)

Mann, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Sting eller smerter i testiklene som kommer og går er relativt vanlig, og ofte finner man ikke årsaken til dette. Det som er viktig å avklare er selvfølgelig om det skulle være tegn til svulst eller kreft i testiklene, men det gir som regel ikke smerter som første symptom.

Når det varer så lenge som du beskriver og påvirker deg så kraftig, så må det undersøkes nærmere. En kan tenke seg en infeksjon i bitestikkelen eller eventuelt i selve testikkelen. Bitestikkelen er mest sannsynlig det du beskriver som "tråder" som går inn i testiklene, i tillegg går det blodårer og sædstreng fra bitestikkelen og opp til underlivet.

Legen vil ta urinprøve, infeksjonsprøve og undersøke tesiklene dine. Er han i tvil om diagnosne blir du sendt til en ultralydsundersøkelse av testiklene. Denne undersøkelsen kan avklare om det er tegn til svulster eller infeksjon i området. En sjelden gang kan testikklen vri seg rundt sin egen akse og derved klemme av blodtilførselen. Dette vil gi akutte, sterke smerter og krever øyeblikkelig operasjon. Ut fra beskrivelsen din er det nok ikke det du har.

Kontakt legen din for en vurdering.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-