Smerter i penis

Spørsmål

Jeg sendte en mail til dere tidligere angående smerter i penis ved onarering og fikk svar at jeg mest trolig hadde skadet urinrøret mitt. Dette er litt over en uke siden nå, men jeg har hatt litt smerter/ubehag/kilene følelse ved urinering og risting av penis etter toalett besøk. Penisen har også blitt veldig følsom og derfor må jeg behandle den pent mens jeg rister etter toalettbesøk. Jeg har også kjent det samme på tilfeldige tidspunkter i løpet av dagene. Med dette lurer jeg på om jeg burde være bekymret for noe mer eller om det bare er kroppen som leger skaden? Hvor lang tid tar det før urinrøret er helt leget? Er det noe jeg kan gjøre for å "hjelpe" kroppen?

Tenker å vente 1-2 uker før jeg besøker fastlegen min for en mer alvorlig snakk hvis dette ikke stopper. Har sjekket meg for urinveisinfeksjon og det ble ikke sett noen antydning til dette. Har heller ikke hatt ubeskyttet sex på lenge (1-2 år) så tviler på at det er noe sykdom.

Svar

Hei.

Det er bra at du har fått utelukket infeksjon. Og da er det nok nærliggende å tenke at det kan skyldes en mekanisk skade eller irritasjon av urinrøret etter onanering. Det vil imidlertid lege seg selv med noe mer tid. Jeg tenker at en uke kanskje var litt lite tid til å forvente at det skulle være helt tilhelet, så derfor er jeg helt enig med deg i å se dette an et par uker til ihvertfall. Hvis du underveis i disse ukene merker at det sakte men sikkert blir bedre, så vil det nok gå helt over av seg selv. Og da trenger du ikke legebesøk.

I motsatt fall, om det ikke blir helt bra, så er det korrekt av deg å gå til legen din for en vurdering og undersøkelse.

Du spør om hvor lang tid det vil ta før det er helt leget. Det er individuelt og avhengig av hvor stor skade det er, og kan ikke angies eksakt. Jeg gjetter på at det avtar gradvis i løpet av et par tre uker.
Det er ingen ting du kan "hjelpe kroppen" med for å få det til å heles fortere, enn å la være skade det ytterligere, dvs muligens avstå fra onani, eller evt utføre det svært forsiktig.

Det bør for ordens skyld legges til at det ikke er en absolutt utenkelighet at dette kan være klamydia, selv om det er lang tid siden sist ubeskyttet sex. Det er nemlig ikke uvanlig å være bærer av klamydia uten å kjenne det i det hele tatt, og så kan det kanskje tenkes at dette så etter en tid "blusser opp" på en eller annen måte, og begynner å gi symptomer. Selv om dette ikke høres spesielt sannsynlig ut, ville jeg nok uansett få sjekket om du kan ha klamydia, ved å levere inn morgenurinprøve til legen din. I din aldesgruppe er det jo særdeles vanlig å være smittet med klamydia.

God bedring.