Smerter i nakke og bryst

Spørsmål

Har stiv nakke, vond rygg og stramming i brystmuskulatur. Går til behandling hos fysioterapaut + noe egentrening. I etterkant av måltid på morgen/formiddag når jeg samtidig er sliten får jeg ofte stramming i hals,hud føles følelesløs/ følelse av pusteproblem, spenning i brystregionen tiltar samt at jeg får prikking oppover i ansikt/tinning og noen ganger blir jeg varm/svetter.
Kan dette ha sammenheng med nakkesmertene. Jeg røyker og smertene tiltar ytterligere hvis jeg samtidig røyker. Tilstanden blir også forverret hvis jeg kjører bil, eller på annen måte sitter, mens de stort sett avtar noe hvis jeg ligger.

Sykdommer: Nyrestein og har hatt bødende sår i endetarmsåpningen. (OK sist 4 mnd.)

Mann, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er nok ikke uvanlig at spenninger i nakken kan forplante seg til skuldre, hodebunn og brystmuskulatur, men du skulle ikke få prikkinger eller hetetokter av dette.

Jeg synes symptomene du beskriver nesten likner litt på de symptomene som oppstår ved hyperventilasjon. Er du plaget av angst eller bekymringer? Spenner du deg mye og er redd for at det skal være noe alvorlig galt med kroppen din? Symptomene dine er såpass diffuse at jeg vanskelig kan stille noen diagnose, men noen av dem kan godt stamme fra nakken. Det er vanskelig å tenke seg andre diagnoser som skulle gi slike plager, ihvertfall er det ingen alvorlige diagnose som har et slike symptomer som sine typiske symptomer.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn