Smerter i leggene og svimmelhet

Spørsmål

Hei!
Jeg er en jente på 27 år som har spilt innebandy i 3. divisjon i snart 2 år. Det siste halve året har jeg fått problemer med legger og ankler. Etter trening og kamp får jeg ofte smerter og er øm på forsiden av leggene. Det samme gjelder anklene. Jeg har veldig bra sko men synes underlaget er noe hardt å løpe på. Hva er dette og hva kan jeg eventuelt gjøre?

En annen ting som noen ganger forekommer ved kamp(ikke trening) er kvalme, svimmelhet og skjelvinger i kroppen. Jeg har noen ganger forsøkt å spise en sukkerbit og føler at dette hjelper noe. Har dette noe med blodsukkeret å gjøre?

Håper på god hjelp.

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Symptomene du beskriver er ikke typiske for en enkelt diagnose og jeg kan ikke gi deg et sikkert svar på hva plagene representerer.

Når det gjelder leggsmertene dine så tror jeg helst at det dreier seg om beinhinnebetennelse eller såkalt periostitt. Dette er en hyppig plage hos spesielt utøvere av idretter i hall.

Smertene utløses av belastning, og etterhvert skal det mindre og mindre til før man får plager, noen får også plager i hvile hvis belastningen fortsetter.

Man kan kjenne at det er ømhet nedover innsiden av leggbenet, spesielt i den nedre halvparten. Hos noen blir overflaten av beinet knudrete. Tilstanden skyldes en belastningsutløst betennelse i beinhinnen på leggbeinet, og for å unngå dette må du kutte ut eller redusere intensiteten på de aktivitetene som gir deg plager. Når du har akutte plager må du hvile til de går over.

Deretter må du trene deg sakte opp igjen; unngå trening/løping på hardt underlag, bruk stabilt fottøy med god dempning.

Noen har effekt av Orudis gel eller betennelsesdempende medisiner, men dessverre har de begrenset virkning på de fleste. Noen har nytte av kiropraktorbehandling eller fysioterapi. Andre bruker tilpassede støttesåler, men disse må tilpasses av spesialist. I noen tilfeller kan man gjøre et inngrep hvor muskelhunner spaltes for å lage mindre drag på muskelfester og beinhinnen.

Noen får kroniske skader som hindrer aktiv idrett, andre er bra i perioder, men kan få det tilbake. Tar man det med ro når man får plager og trapper ned den belastende aktiviteten er imidlertid prognosen god hos mange.

Svimmelhet, kvalme og skjelvinger lurer jeg på om kan være stressutløst, siden du får det kun ved kamp og ikke trening. Kanskje blodsukkeret er litt lavt fordi du ikke har spist tilstrekkelig frokost eller mat før kampen, eller fordi du har trent og forbrukt en del energi før kampen starter? Jeg tror ikke dette har noe med sukkersyke å gjøre, da blir jo blodsukkeret høyt og ikke lavt ved udiagnostisert sukkersyke.

For sikkerhets skyld kan du be legen din ta blodprøver av deg neste gang du er til en sjekk, så får du sett om alt er som det skal være.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn