Smerter i leggen

Spørsmål

Dette er et spørsmål til en lege som har greie på idrettsskader.
Jeg har ialle år drevet med mosjonsløp 3-4 ganger i uka.
Jeg ble for 4 år siden operert i høyre akilles.
Det siste halve året har jeg vært plaget av store smerter i høyre legg - ca. 10 cm på baksiden nedenfor kneet.Smertene opptrer kun når jeg løper. Jeg har redusert løpetreningen kraftig- sykler og ror isteden. Da kjenner jeg ingen smerter . Har prøvd å løpe 1 gang i uka - men da kommer smertene med nesten engang.
Dette er veldig kjedelig , da løping i skogen betyr svært mye for meg . jeg løper aldri på asfalt.
En kamerat fortalte at dett var fase 2 i akillesprobematikken - dårlig blodgjennomstrømning gjør at akillessmerter bare flytter seg oppover - noe jeg tviler på.
Hva kan jeg gjøre for å bli bra igjen
hilsen løper

Mann, 52 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Vi har ingen lege i teamet her på Lommelegen som er idrettslege, men jeg kan gi deg noen betraktninger om emnet likevel.
Jeg tviler også på at dette har noe med akilles å gjøre, selv om du ikke skriver nøyaktig hva som var problemet i akilles. Betennelse? Var den røket?

En tilstand i akilles sitter i akilles og flytter seg ikke oppover nesten til kneet slik du beskriver.

Det er selvfølgelig mulig at en akillesproblematikk kan gi en litt annerledes belastning og gi plager i andre deler av leggen, men det er jo en stund siden du ble operert så det synes usannsynlig i ditt tilfelle.

Jeg kan tenke meg to prinsipielle forklaringer på plagene dine:
1) at det foreligger en irritasjonstilstand i senefester i leggens muskler nær kneet. Det vil typisk gi smerter ved belastning og kan være en langvarig affære som kan være vanskelig å bli kvitt så fort som man gjerne ønsker. EN slik irritasjon kan komme av at belastningen over noe tid har vært litt i overkant av hva disse senefestene tåler - og at det ikke derfor er noe akutt og direkte traume som forklarer plagene.
2) en annen mulighet er at det foreligger noe i knehasen som presser på strukturer her - og da tenke jeg på en såkalt Bakers cyste som er en utposning av leddkapselen og som kan bli relativt stor og gi trykksymptomer her.

Til slutt vil jeg nevne at plagene dine sitter såpass nært kneet at tilstanden kan ha sin årsak fra selve kneleddet - kanskje en hel eller delvis avrivining av leddbånd eller korsbånd, evt meniskruptur.

For å komme diagnosen nærmere foreslår jeg en MR-undersøkelse av kneregionen.

Håper du finner ut av dette og klarer å opprettholde treningen.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-