Smerter i låret

Spørsmål

Hallo.
Jeg kjører alpint (40 dager i året), og har smerter på toppen av kneet/nederst på låret etter en dag på ski. Kan dette være muskulært?
Har ikke hatt problemer med knær tidligere. Er lårmusklene festet her?
Virker nesten som man er lemster etter hard belastning. Jeg løper og er aktiv hele året.

Mann, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det kan avgjort være muskulært. Det er jo nemlig denne store muskelen på fremsiden av låret, som man bruker meget hardt under alpint.

Lårmusklene er ikke egentlig festet på oversiden av kneet. De går over i en sene like over kneet, som "omslutter" kneskålen, og så fester denne senen like under kneskålen. Mao. hele fremre lårmuskelen (quadriceps) er festet like under kneskålen, øverst på skinnleggen.

Der er også muligheter for at dette kan dreie seg om en f.eks. en muskel/senebetennelsesliknende tilstand e.l., og hvis ikke smerten gir seg rimelig raskt etter anstrengelsen, dvs at du ikke er helt god etter en dag eller to, så handler det om noe mer enn at du er "lemster".
Da synes jeg isåfall at du bør oppsøke lege, for å få en presis diagnose og evt nødvendig behandling, så ikke du risikerer at dette er noe som blir verre og blir til hinder for din sportsglede !

Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-