Smerter i kneet - hva kan det være?

Spørsmål

Hei

Eg har store smerter på utsiden av h.kne. Eg får dette ved gange, spesielt i nedoverbakke og trapper. Dette blei svært forverra etter ein lengre fjelltur i september. Har vert hos lege, var lite intresert. Eg fekk resept på Orudis gel og Vioxx tab. Har tatt to kurer med dette og det hjalp ikkje. Har fått resept til 4 ein vekers kurer. Skal til lege snart, bør eg kreve å bli sent videre til spesialist? Har tidlegare vore operert i v.kne(menisk),kan det vere det samme denne gangen. Eller trur du det er noko anna?

Mann, 25 år

Svar

Hei!

Det er ikke lett å stille en diagnose på slike plager over nettet, men det er tydelig at du er mye plaget av dette.

Jeg får inntrykk av at du ikke er utredet tilstrekkelig for dette vonde kneet ditt. Jeg synes du skal be legen din om å henvise deg til en vurdering hos en fysioterapeut, samt ta et vanlig røntgenbilde av kneet. Er det fortsatt ingen avklaring kan det være aktuelt å ta et MR-bilde av kneet.

Dessuten er det selvfølgelig et minstemål av undersøkelse som legen din må gjøre, kneet ditt skal selvfølgelig testes for stabilitet og smerte.

Smerter i kneet kan skyldes alt fra slitasje og revmatiske smerter til menisk og korsbånd, jeg synes ikke du skal gi deg før du ihvertfall er undersøkt ordentlig.

God bedring!