Smerter i knær, rygg, svimmelhet m.m.

Spørsmål

Ustødig gange. Smerter i knærne og knehasen om natta litt svimmel smerter i korsryggen

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du er altså en mann på 75 år, som her forteller stikkordsmessig om:

-ustødig gange
-smerter i knær og knehaser
-svimmelhet
-korsryggsmerter

Men du har ikke stilt noe spørsmål, og da er det vanskelig for meg å vite hva du ønsker informasjon eller råd om fra oss. Og forøvrig så er det kun noen stikkord, og ingen opplysninger om hvor lenge det har vart, om det er kommet gradvis over tid eller helt akutt, om du har noen andre sykdommer, om du bruker medisiner, og om du har vært til lege med dette osv.

Slike opplysninger er helt vesentlig for en lege for å kunne si noe mer om slike plager, f.eks. om hva det kan være, hva du bør gjøre osv., og derfor blir det veldig vanskelig for meg å være konkret på noen måte her.

Det jeg imidlertid kan si med sikkerhet, er at hos eldre mennesker slik som deg, så vet vi at sykdom oppstår hyppigere, inklusive alvorligere sykdommer. Derfor synes jeg det er nødvendig at du oppsøker din fastlege for disse plagene, for å bli undersøkt og utredet, slik at du kan få svar på hva det skyldes, om det er sykdommer som kan behandles på noen måte, og du vil få oppstartet nødvendig behandling, -alt avhengig av hva årsakene er og hvilke diagnoser som blir stilt.

Ut fra dine stikkordsmessige beskrivelser av symptomene, er det ikke mulig å si noe konkret om årsaker, da det kan være svært mange årsaker til disse tingene, f.eks. svimmelhet. Listen over mulige årsaker er svært lang, og jeg kan ikke antyde noe som helst, da det ville bli ren gjetning fra min side, og det har du ingen praktisk nytte av.

Smerter i knær kan også ha en lang rekke årsaker, og ett eksempel er f.eks. artrose / "slitasjegikt" som forekommer hyppigere med økende alder. Det får du sjekket med røntgen. Hvis det er det, så finnes der flere måter å behandle dette på, alt fra smertestillende til operasjon og protese, i alvorlige tilfeller.

Smerter i korsrygg er svært vanlig, og skyldes som hovedregel ikke sykdom, men igjen så komme dette med din alder inn: Muligheten for at det kan skyldes sykdom, er tilstede, så også det må du få sjekket hos legen din.

Beklager at jeg ikke kan bli mer konkret enn dette, men jeg håper å ha forklart deg hvorfor, og jeg håper at du følger mitt råd om å gå til legen din for å få disse tingene utredet.
Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-