Smerter i beinet

Spørsmål

Hei. Jeg fikk problemer med spenninger/smerter i leggen for ett år siden etter at jeg begynte å trene igjen etter 6 mnd avbrekk. Det gikk bort, men kom tilbake for en mnd siden. Nå har jeg holdt meg mer eller mindre helt i ro i 2-3 uker, men fortsatt er det smerter i overgangen mellom foten og leggen. Jeg kan ikke løpe eller gå langt.Finnes det medesiner som kan få fart på dette? Etter hva jeg har lest på internett er det eneste som nytter å holde seg i ro.Det er ikke store smerter eller hevelse, men en svak smerte som øker når jeg belaster foten (går, sykler, løper) og da spenner det seg langt lengre opp i leggen også.

Sykdommer: beinhinnebetennelse

Mann, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er litt vanskelig å avgjøre sikkert hva det er som gir deg smerter, en beinhinnebetennelse sitter som regel langs skinnleggen og vanligvis ikke så lokalisert ved ankelleddet som du beskriver.

Vanlig strategi ved slike plager som du har er avlastning og ro samt eventuelt medikamenter, enten betennelsesdempende tabletter, gele/salve eller i mer alvorlige tilfeller kan man evt bruke kortisontabletter, selv om også disse har kun begrenset effekt.

Hvis det er beinhinnebetennelse kan det ta lang tid før man blir kvitt plagene. Andre problemstillinger kan være slitasjeplager i ankelleddet, senebetennelse og i noen tilfeller kan smertene skrive seg fra nerver som er i klem i korsryggen.

Hvis plagene vedvarer uten at du føler noen bedring eller hvis du trenger medikamenter mot plagene å du konsultere lege for en vurdering.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-