Smerter fot/hofte

Spørsmål

Akutt forverring nå:
I 1,5år hatt synlig skeivhet rygg/høyre bein, tidvis mer og mindre smerter pga det. Sliter etter det en sko skakk og fått liktorn på tå, stadig leggkramper i venstre bein. Rtg rygg 2 ganger siste år, neg. Forsøk med kortison inj. høyre hofte for noen mnd siden, uten effekt. En undersøkelse av hofte via åre i lysken er gjort, men ikke fått resultat enda (usikker på hva undersøk heter).
Siste uker kjent et smertepkt på høyre legg ved synlig overfladisk blålig pkt (1x1cm), ganske plagsomt, og sm økende utover i ben. Foverring smerte, sist uke, oppover i bein, også berøringssm. Fastlege akutt tor en uke siden, ingen symp på venetrombose, neg CRP, sterke smerter, sm.still og orudis gel. Dagen etter smerter økt, har ingen muskelkraft i venstre bein (kan bevege ankel og tær), kjøres ambulanse sykehus, manuell undersøk, byttet sm.still pga bivirk til paralgin forte og vimovo. Til nå ingen endring. I går kjørt med ambulanse til MR, den er også negativ. Legen veit ikke hva han da skal gjøre/henvise til.
Usikkert om høyre og venstre side probl har sammenheng.
Sm. arter seg som: intense med og uten berøring, sterk trykksm hvis foten er ned,
Annet munntørrhet over lang tid. Mørk urin (nå) til tross for drikke rikelig. Uvelhet/kvalme ved forflytning/bevegelse (reaksjon på sm.still?). Smaksendring siste dager.
Fremstod som frisk, kvikk og rask for alder fram til for 1,5 år siden, men gangefart har vært noe redusert også før det.
Har du forslag til hva som bør gjøres av undersøkelser nå, eller hvilke spesialistområde som bør spørres om dette?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er nok ikke så sikkert at alle symptomene har en årsakssammenheng. Blålig punkt på leggen som er smertefullt, kan være betennelse i en overflatisk vene. Dette kalles tromboflebitt og behandlingen er Orudus gel slik du har fått. Rilstanden går over av seg selv. Det øvrige smertebildet virker mere komplekst. Du har fått gjordt en rekke undersøkelser inkl MR. Fokuset må være om ryggen er utgangspunktet for smerter. Det vil MR bekrefte/avkrefte. Dernest er det viktig å vurdere blodsirkulasjonen til bena. Er den redusert? Sannsynligvis er dette siste undersøkelsen som du venter svar på rettet mot. Polynevropati, eller skade på nerver ned i bena bør også kalrtlegges. Det gjør nevrologer. Polynevropati gir nedsatt følelighet, kraftsvikt og smerter av brennende, stikkende karakter. Overforbruk av alkohol samt sukkersyke er de to viktigste risikofaktorer for å utvikle dette. Skjevhet i rygg som oppstår gradvis kan skyldes benskjørhet og kompresjonsfrakturer. Det burde de sett på røntgen. Blodprøver med tanke på leverfunksjon, galle, samt standard prøver bør taes da du kommenterer så mørk urin. Dette kan fastlegen din gjøre.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1028196593


Varnish cache server