Smerter etter ulykke

Spørsmål

Hei!

Jeg ble påkjørt bakfra i januar 20002. Jeg stod stille i et kryss skulle svinge til venstre. hadde hodet vent mot venstre, hadde ikke bilbelte. Bilen som kjørete på meg holdt 70km/t. Det var så dårlig vær at den så meg ikke. Jeg trodde først ingenting var skjedd, men så etter et time ble jeg svimmel vondt i venstre arm og nakke/rygg. Ble sendt på røntgen og fikk krage. Jeg begynte på jobb etter 14 dager, men var ikke bra. Jeg gikk ut i svangerskap permisjon etter dette. Etter endt permisjon begynte jeg så å jobbe. Da startet problemene. Jeg får vondt i hode av bilturen på jobb og etter en stund foran pc er det å hive inn på smertestillende for å klare å komme gjennom dagen. Jeg har vært sykemeldt i 4 måneder. Har nå vært i arbeid i 2 mnd. Har vært på MR ikke noe galt med nakken. Jeg har vondt i hode, vondt bakerst i nakken (det nakken møter hode). Har også vondt i kjeven( den føles lammet). Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er så vanskelig å gå til legen føler meg som en som kun er ute etter sykemelding.
Hva kan jeg gjøre? Er det spesialister på dette?
Jeg vet ikke om jeg holder ut stort lengre å jobbe å spise opp til 8 tabelletter i løpet av dagen. jeg har 3 barn også.

Kvinne, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det du beskriver er dessverre ikke en uvanlig situasjon for mange hver eneste dag. Kroniske smerter uten noen "ordentlig" diagnose, langvarige sykemeldinger og smertestillende som eneste måte å behandle på.

Slike tilstander er frustrerende både for lege og pasient, og blodprøver og røntgenbilder viser sjelden noe som kan forklare smertene eller hjelpe i behandlingen.

Sannsynligvis dreier det seg om kroniske irritasjonstilstander og belastning av muskulatur, små ledd, sener og bånd, sammen med en psykisk belastning som kan forverre plagene og opplevelsen av dem.

For å komme videre med disse plagene trenger du en forståelsesfull fastlege, som kan sammen med deg vurdere å henvise deg til feks spesialist i fysikalsk medisin, til psykomotorisk fysioterapi, evt til en psykolog som kan hjelpe deg å takle smertene og det å ha kroniske plager. Sammen med en forståelsesfull arbeidsgiver som kan hjelpe deg med tilrettelagte arbeidsoppgaver har jeg god tro på at du kan fungere godt til vanlig og kanskje også bli relativt smertefri over tid, men du må belage deg på at dette er problemer som sjelden er løst i løpet av kort tid.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn