Smerte i penis

Spørsmål

Jeg har smerter i urinveien, spesielt penis som blir utløst av flere utløsninger over en periode. Jeg kjenner ofte litt smerte allerede fra første utløsning i det sædvesken skal ut gjennom penis. Dersom jeg har 2-4 utløsninger i løpet av en helg får jeg såpass vondt i penis at det sex ikke lenger frister. Når tilstanden har inntrådt er det en bankende smerte i hele penis bare jeg får ereksjon. Ved å trykke på urinrøret på undersiden av penis (og lenger ”ned”) kjenner jeg smerten og det virker som det er i urinrøret problemet ligger. Jeg har vært hos urolog med problemet (i 2000) og han mente at jeg hadde betennelse i prostata. Jeg tror årsaken til at han mente det var prostatitt var at prostatakjertelen gjorde svært vondt når han trykket på den. Han sa at hyppig sex var godt for blodgjennomstrømming og helbreding. Jeg fikk antibiotika, men også beskjed om at det slett ikke var sikkert at antibiotikaen kunne ta betennelsen. Jeg har også vært i et parforhold med hyppig sex (begrenset av smertene) uten at det har hjulpet.

Jeg er fortsatt like hemmet og lurer nå på om smerten heller kan skyldes en slags feil i urinrøret eller om jeg kanskje har for tykk sædveske eller noe. Jeg kjenner jo aldri noen smerte i prostata, bare i penis (urinrøret).

Relevante sykdommer/medisiner: Har indre hermorider

Mann, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det høres ut som du har en litt kronisk prostatainfeksjon - en prostatitt, slik urologen sa. Men det kan også være at du har en liten forsnevring i urinrøret et sted. Uansett bør du gå til lege - evt. din fastleg - for å få en henvisnng til urolog. For uansett hvor feilen - årsaken til plagen - ligger - så bør det gjøres noe med det. Det er klart ikke riktig at du skal gå med disse smertene. Men en prostatitt har en lei tendens til å bli langvarig og kronisk - så jeg tror nok fortsatt at det er det du har.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-