Smerte i arm og skulder

Spørsmål

Jeg har hatt litt smerte i armen i et par uker og ønsker informasjon om hva det kan være. Smerten startet på venstre side av brystkassen. I løpet av et par dager føltes det som smerten beveget seg ned mot innsiden av albuen, deretter har smerten satt seg på innsiden av skulderen (brystmuskel). Smerten kan sammenlignes med ubehaget man får etter å ha sover på armen men svakere, dvs en lett stikkende smerte. I dag har jeg også følt litt symptomer i tommelfingeren (lett stikkende smerte og redusert følsomhet) mens tidligere har smerten kun vært i overarm og skulder. Jeg kjenner også lett smerte i muskelområdet på innsiden av skulderen når jeg strekker hodet oppover. Smerten er ikke sterk, men lett ubehagelig. Jeg fungerer greit i arbeid og fritid, men øsker å vite om dette kan være et symptom på noe alvorlig eller om det er noe som vil gå over av seg selv. Jeg røyker ikke men sliter med for høy vekt.

Mann, 40 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Ut fra din beskrivelse, høres det ut som dine smerter er muskulære, evt fra seneapparatet.
Dette fordi visse stillingsendringer / bevegelser påvirker smerten, som f.eks. det at du kjenner smerte når du beveger hodet bakover.

Det at du kjenner symptomer fra tommelen, i form av stikkende smerte og redusert følsomhet kan forøvrig tyde på at en nerve er påvirket et eller annet sted i armen din, og det kan forøvrig henge sammen med dine antatte plager fra muskel/sener.

Eksakt diagnose kan jeg ikke gi deg uten å undersøke deg, men det høres klart ut som det ligger i gaten "muskel-senebetennelse" evt med nervepåvirkning.

Du ønsker å vite om det er symptom på noe alvorlig.
Slik du beskriver det, høres det ikke ut som det.
En annen sak hadde det vært hvis smertene ble utløst av fysisk aktivitet eller psykisk stress, og forsvant igjen når du tok det med ro.
Det ville ha vært hjertesuspekte smerter, og hvis det er slik bør du umiddelbart går til lege.

Hvis smertene er der mer eller mindre konstant, og er uavhengige av aktivitet, og forøvrig påvirkes av stillingsendringer, så er det nok muskel/seneplager, og da kan du trygt se det an noe, det kan forsvinne av seg selv, men det kan også bli verre, og da vil det lønne seg å ta en tur til lege, for der finnes medisiner som kan gjøre deg raskere kvitt problemet.
Aktuelle medisiner for muskel/sene-betennelser er betennelsesdempende tabletter, evt kortisoninjeksjoner, evt fysioterapi.

Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-