Smell i skulderen

Spørsmål

Hei! Jeg strakk skulderen etter en serie med "hang ups" for 3 mnd siden. Jeg trente hardt i 3-4 mnd og så sa det bang en dag. Skulderen var stiv i en uke og legen sa den ville bli bra etter ett par uker. Men den er ikke bra. Skyldes dette arrvev tror du(hva menes med arrvev)? Hvor lang tid tror du det vil ta før jeg er som før? Jeg tør ikke ta hardt i lengre av frykt for å rive opp skaden. Når jeg står i ro og løfter begge armene kjenner jeg ett lite "knekk" i skulderen jeg skadet. Som om senene ikke ligger slik de engang gjorde. Men det er kun ved hard trening jeg kjenner ømhet. Det plager meg virkelig fordi jeg er allerede ute av form etter 3 mnd i ro. Fint om du kan gi meg noen treningstips hvis det er en måte å trene skuldern opp igjen.

Sykdommer: strekk i skulder

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke lett å si nøyaktig hva som skjedde i skulderen din uten å ha undersøkt deg eller gjort feks MR-undersøkelse.
Sener kan strekkes og bli irriterte og hovne, men man kan også ryke leddbånd, sener, senefester og liknende i området. Hvis plagene vedvarer er en MR-undersøkelse en god metode å kartlegge forholdene med.

Etter en skade vil kroppen forsøke å reparere forholdene best mulig. Det gjør den bl.a. ved å lage bindevev der hvor skaden har vært, for å forsterke området igjen. Dette kalles arrvev, og blir det mye arrvev kan det i seg selv skape trange forhold og gi plager.

Det er viktig at du trener skulderen opp igjen for å fremskynde tilhelingen. Til og begynne med bør du gjøre balanserte og langsomme bevegelser, og ikke satse på trening som involverer kraftige rykk eller plutselig stramming av bånd og sener. Etterhvert som du blir tryggere på bevegelser kan du øke intensiteten. Hvis du har smerter bør du stoppe, evt belaste opp til smertegrensen. En fysioterapeut kan skreddersy et treningsprogram for deg som gir allsidig trening av sturkturene rundt skulderleddet.

Hvis du ikke opplever bedring bør du be fastlegen din henvise til en MR-undersøkelse.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-