Smart lipo

Spørsmål

Hei,
Jeg vurderer å ta såkalt "smart lipo" da jeg har et arr fra to keisersnitt som har blitt som et "heng". Han som utfører smart lipo mener han kan fjerne fett samt "løsne" arret litt på innsiden, slik at dette blir flatere og penere. Mitt spm er: Hva tenker du om å sende laserstråler ut i magen som igjen smelter fett og sånn sett blir fjernet. Vil disse laserstrålene kunne skade andre celler/organer i samme område. Er laserstråler så ufarlig som disse skal ha det til? vil jo ikke risikere at jeg om noen år får kreft i mageregionen fordi jeg ville ha flat og fin mage :)

Selve behandlingen foregår kun med lokalbedøvelse så jeg anser selve inngrepet som lite risikofylt. Er du enig det?

Svar

Hei, og takk for spørsmålet.

Smart lipo er en ny metode for fettfjerning, og dette skal være et alternativ til fettsuging. Fettet løses her opp med en lasersonde og suges så ut gjennom et hull i ettertid. Smart-lipo markedsføres som en ikke-kirurgisk metode, og at det ikke er nødvendig med narkose. I Norge er dette relativt nytt, og det er ikke tatt i bruk av plastikkirurger som driver praksis, men av kirurger som ikke er spesialister i plastikkirurgi.

Sonden settes inn gjennom et lite hull i huden og føres frem og tilbake i underhudsfettlaget akkurat som ved fettsuging. Hvis man holder seg i rett lag, og energimengden som avgis er korrekt, er det derfor ingen fare for skade av indre organer. Arr gjør dette mer problematisk, det kan da være hull på bukveggen (brokk) som ikke er kjent, og det gjør dette vanskeligere.

Når du spør om dette er risikofylt, vil jeg si at jeg vil tro at risikoen er tilsvarende som for fettsuging. Ved fettsuging kan man også velge om man er våken eller ha full narkose, og metoden er i utgangspunktet laget for å gjøres i lokalbedøvelse. Fordelen med fettsuging er selvfølgelig at det er kosmetiske kirurger som utfører prosedyren og kan håndtere evt komplikasjoner og kan foreslå evt andre behandlinger dersom dette er nødvendig. Når du forteller at du har heng over keisersnittet, vil jeg tenke at du har et lite hudoverskudd over dette arret og at det kanskje er en liten hudfjerning som må til, gjerne en minibukplastikk. Verken fettsuging eller Smart-lipo kan gjøre noe med hudoverskudd.

Når det gjelder priser, er de prisene jeg har sett, tilsvarende prisen for vanlig fettsuging.

Håper svaret kan være til hjelp.