Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slo en spiker inn i hodet

Spørsmål

Kjørte en spiker fra loftet inn i hodet på høyre side, men er usikker på om det er vits å oppsøke legevakt? Tipper den gikk 3-4 mm inn. Har hatt stivkrampe for ca 4-5 mnd siden. Det lagde en rar lyd i hodet når det skjedde så fikk litt hetta, men nå 30 min etterpå så roet jeg meg ned å tenker det gikk sikkert fint. Verker litt. Har sprayet med masse purisept.

Mann 35
Svar

Hei.


Hvis spikeren har vært gjennom hodeskallen og inn i hjernen, bør du snarest oppsøke legevakt. Det gjelder også om du er usikker på dette. Blant annet må det da vurderes om du bør ha antibiotika forebyggende, siden en spiker ikke er steril og kan føre bakterier inn i hjernen. Det er også mulighet for blødning, noe som kan gi livsfarlige symptomer etterhvert som det eventuelt samler seg opp en blodansamling inni eller utenpå hjernen.  Kun hvis du er aldeles skråsikker på at den kun perforerte huden, kan du la være å oppsøke lege, og bare desinfisere såret slik du gjorde. Du vet selvfølgelig med sikkerhet hvor lang spikeren var, og da du skulle dra den ut, vil du jo ha merket om hele spikeren var inne eller ikke, og ut fra det kunne si noe om den var igjennom skallen eller ikke. Men som sagt, er det du minste usikker på dette, skal du gå til lege snarest.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-