slimposebetennelse

Spørsmål

Hei, jeg har hatt vondt foran på hoften siden slutten av juli. De første smertene kom plutselig under en ridetur, og ble så gradvis verre ved aktivitet de neste ukene. Jeg var hos legen i midten av september og fikk tatt et MR-bilde hvor det står bl.a. "I vevsplanet mellom pectineus og iliopsoas er det en liten cystisk struktur som følger tendinøse komponent av iliopsoas retning distalt og til festet på trochanter"... "væskefylt struktur langs iliopsoas i flere cm lengde foran hofteleddet og til nivå med trochanter minor. Forstørret iliopsoas bursa sansynlig. Lett interstitielt ødem i musculus iliopsoas langs tendinøse komponent foran hofteleddet"..."oppfatter beskrevne funn som en variant av iliopsoas bursa" Legen gav meg en Voltaren-kur og sa jeg burde ta det helt med ro i noen uker og at det så kom til å gå over av seg selv. Men jeg synes det ikke virker å gi slipp i det hele tatt selv om jeg nå har tatt det svært rolig i 5-6 uker. Jeg merker egentlig ingen særlig bedring, og med en gang jeg forsøker å øke aktivitetsnivået blir det vondt igjen. Jeg har snakket med legen min om mulighetene for å prøve med en kortisonsprøyte, men han sier han er generelt skeptisk til dette. Jeg har allikevel hørt fra andre at det kan være til hjelp ved tilstander som denne. Jeg har også lest en del om styrke- og tøyeøvelser som skal hjelpe, men opplever at med en gang jeg prøver å trene opp området rundt skaden, blir den bare vondere igjen. Jeg synes dette virker litt håpløst akkurat nå, og er i grunnen redd for at det aldri skal bli bra igjen, eller at det skal ta fryktelig lang tid. Jeg ville satt stor pris på en "second opinion" omkring å forsøke med en kortisonsprøyte. Har du noen erfaring med at det kan fungere på denne skaden? Og også - kan sånt som dette sette seg helt fast og bli kronisk, eller er det slik at det vil bli bra igjen av seg selv etter hvert uansett? Og hva slags tidsperspektiv er det da egentlig snakk om? Relevante sykdommer/medisiner: Ingen Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for spørsmål.

Mr beskriver altså forandringer som kan tyde på en irritasjon eller betennelse i en slimpose i relasjon til iliopsoasmuskelen og ned mot hofteleddet. Dette kan ofte være ganske smertefullt, og gi innskrenkninger i aktivitetsnivå slik du opplever nå.

Det kan være aktuelt å sette en kortison injeksjon her, det har ofte frapperende god effekt. Men det er et sted det ikke er helt ukomplisert å stikke, og det må uansett gjøres av en spesialist.

Mitt forslag er at du får en henvisning til en spesialist i ortopedi. Det kan være lang ventetid for dette, så det kan være en ide å gå privat, og da vil jeg anbefale Volvat i Oslo ved Dr Rosenlund. Desverre er det slik at en slik tilstand ikke kvalifiserer under ordningen "rett til nødvendig helsehjelp", og dermed vil du komme noe langt bak i køen i det offentlige. Hvis du imidlertid står i fare for eller er sykemeldt, kan du henvises til det offentlige under ordningen "raskere tilbake", da vil du få rask prioritet.

Snakk med fastlegen din, og be ham henvise deg til spesialist for vurdering. Du får så diskutere med spesialisten mht hva som vil være den beste behandlingen.

Lykke til og god bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-