Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slim i hals av cider og øl

Spørsmål

Noen timer etter inntak av øl eller cider (nok med 1-2 bokser/flasker) får jeg mye slim i hals/lunger. Jeg blir også tungpustet (føler at jeg må ta litt i for å fylle lungene med luft). Dette varer i ca 1 døgn, er svært ubehagelig og gjør det vanskelig å sovne om kvelden.
Har ingen andre symptomer, verken tett nese, utslett eller rennende øyne.
Jeg er i god fysisk form og trener regelmessig, røker ikke.

Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg er ikke sikker på hva du ønsker informasjon eller råd om.

Derfor velger jeg å tenke litt gjennom det du skriver om her, og ende opp med noen råd:

Det er ikke utenkelig at det går an å ta noen allergiprøver av deg for å se om der er noe i øl eller cider som du er allergisk mot, -om da dette handler om allergi, hvilket ikke på noen måte er sikkert. Men en kan jo spørre seg om konsekvensene og nytteverdien av å prøve å finne ut av slikt, for konklusjonen og løsningen blir jo uansett den samme. Og det er å la være å drikke øl eller cider.

Uansett årsak, så er det jo ikke slik at der finnes noen sykdom som det går an å "behandle vekk" eller fjerne, som kan forsårsake din reaksjon på øl og cider.

Så løsningen har du jo faktisk allerede, og det er å la være å drikke dette, selv om du kanskje gjerne ville ønske at det ikke var slik. Men jeg kan faktisk allerede her og nå garantere deg at du kan ikke få behandlet dette vekk, selv om du eventuelt fant en årsak. Konklusjonen og løsningen er her allerede, og det er som sagt å la være å bruke disse drikkene, så slipper du de plagsomme symptomene, og det må jo være et lett valg.

Skulle du ønske å nyte alkohol på annen måte, så kan det jo være at du tåler f.eks. vin, selv om du reagerer på øl og cider. Vet du noe om det, har du testet ut det? Hvis ikke så er jo det en mulighet for deg.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-