Slanking under graviditeten?

Spørsmål

Hei.Jeg er 22 år og har en datter på 1 år.under graviditeten la jeg på meg 30 kg,og var usunt fet etter at hun var født.nå har jeg slanket bort ca.15 kg,og ønsker og fortsette med det men,nå er jeg muligens gravid igjen.Jeg ønsker ikke å ha et vekt problem hele livet,og vil heller ikke være en gravid hvalross.Er det greit å slanke seg med Grethe Rhoede kur selv om man er gravid?
jeg leste også svaret ditt på slanking under amming,og jeg lurer på om dette gjelder uansett?Det er frustrerende å være så tung at man ikke orker noe spesielt.Og det kan da ikke være sunt uansett å veie over 100 kg?

mvh.karine

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg!

Du skriver ikke hvor høy du er, men jeg tror at over 100 kilo er i overkant selv om du er ganske høy.

Jeg vil ikke råde deg til å kjøre en streng kur under graviditeten, -barnet trenger næring, jern, vitaminer m.m, som det får gjennom deg og den maten du spiser. Men det er ikke sant at man skal spise for to!!

Selv om du er gravid, er det derfor slett ikke skadelig å være tilbakeholden! Med et variert men magert kosthold med mye grønnsaker og frukt, vil du antageligvis gå ned, og uten at det er skadelig for fosteret.

Jeg kjenner ikke Grete Roedes kurer godt nok til å kunne uttale meg om du da er sikret å få i deg alle de stoffene du og barnet trenger i svangerskapet. Men det kan du jo spørre dem om! Grete Roedes hjemmesider finner du her.

På Mat og Helsesenteret vårt kan du få mange gode råd om kosthold, bl.a. Å endre matvaner

Lykke til!