Skuldertraume

Spørsmål

Jeg falt i full fart på ski nå på lørdag. Var hos lege. Rtg. viste ikke brudd. Ble sent hjem med en sykemelding på 14 dager, med ett treningsprogram jeg skulle begynne med etter noen dager.

MEN, jeg føler sterkt på at jeg ikke sikk noe svar på hva dette kunne være for noe. Jeg kan lage sirkelbevegelser med armen, og har kraft i den. Ingen smerter når armen er i ro, best når den ligger inntill kroppen med hånden hvilende over manen. Smertene sitter i skulderleddet og i musklaturen i øverste del av armen. Jeg klarer å strekke den bakover, med bare en ømhets følelse. Men klarer ikke løfte den forover eller opp sidelengs.

Mens legen sjekket så sa han hele tiden at han måtte forsøke ditt og datt så jeg ikke lurte meg unna. Etter at jeg var gått begynte jeg å lure på om han trodde jeg drev på med skuespill. Noe må det jo være i skulderen. Hva tror du ? Jeg har som sagt smerter, men når jeg forsøker å løfte armen kan det kjennes det både vondt ut, men også som om at jeg ikke har krefter nok til å lofte på den...

Kvinne, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er jo ikke i tvil om at det er noe som gir deg smerter i skulderen, jeg kan ikke tro annet enn at legen forsøkte å spøke litt med deg under undersøkelsen.

Brudd ville man sett på et vanlig røntgenbilde, og det ville gi betydelig mer smerter og funksjonshemning enn det du beskriver.

Imidlertid er det jo svært mange andre strukturer rundt skulderleddet; leddkapsel, sener, muskler, nerver og blodårer. En bløtdelsskade vil gi smerter, gjerne slik du beskriver. I noen tilfeller er det strukturer som er revet over eller skadet slik at man må operere, i andre tilfeller lar en tiden og kroppen selv ordne opp. I noen tilfeller er man bare kraftig forslått, men dette kan også gi betydelige plager.

Jeg kan ikke stille en diagnose på skulderen din uten å ha undersøkt den selv. I noen tilfeller er det selv da ikke sikkert mulig å si hva som er skadet. En MR-undersøkelse kan i de fleste tilfeller avklare hva som er galt i skulderen, og hvis du føler at dette er noe mer enn bare enn kraftig forstuelse eller forslått skulder bør du kanskje be legen din henvise deg til en rask MR-undersøkelse. Dessverre er ikke det mulig å få til alle steder i landet, det må legen din informere deg om mulighetene for.

Vanligvis er det ikke aktuelt å operere noe i den akutte fasen, og det er også sjeldent nødvendig å operere. Men dette må avhenge litt av hvordan er skulderen er vurdert av legen din. Det har gått noen dager siden skaden, hvis det fortsatt er like ille skal du ringe legen din imorgen og diskutere saken. Spør gjerne hva han tror det er som er skjedd i skulderen din.

God bedring!!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn