Skrukkete nedentil

Spørsmål

Jeg har hatt veldig tørr hud på penishodet i flere måneder,huden virker litt skrukkete/ruflete.Den er ikke betent eller rød,kjenner ingen svie ved vannlating.Har prøvd flere typer salve mot sopp uten at dette hjelper.Hva kan dette komme av? Hva skal jeg smøre på for å bli bra?

Mann, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Som all annen hud kan også huden på penis bli tørr og irritert, og det er ikke nødvendigvis soppinfeksjon når huden nedentil er tørr eller irritert.

Du kan bruke vanlig, mild, uparfymert hudkrem for å øke fuktigheten, ikke vask deg med såpe, kun vann. Hvis du merker at du blir verre etter bruk av kondom kan dere tenke på andre prevensjonsmidler, eventuelt kan det tenkes at det er sekreter i underlivet til partneren din som irriterer huden på penis. I så fall kan det være greit å bruke kondom for at ikke irritasjonen skal opprettholdes.

Hvis plagene øker på eller ikke vil gi seg skal du la en lege se på dette. Hvis du tenker på alvorlige diagnoser som kreft, så er det mulig å få på penis (men det er svært sjelden), men da vil det oftere være sår som ikke vil gro som er symptomet.