Skoliose, spondylose og leddmedisiner

Spørsmål

Hallo
Håper de kan svare meg på fölgende:
1.Hva er sformet scolisoe?
2.Begynnende spondylose påleiring ?
Er dette vanlig?
Kan det gi verk i alle ledd?
3.Kan leddmedesin, skjule, kamuflere betenelsen,inflamasjonen ved leddgikt?

Sykdommer: Verk

Kvinne, 42 år

Svar

Hei!

Jeg tror du har tatt et røntgenbilde av ryggen din og fått tilbake en beskrivelse derfra med disse ordene.
Skoliose betyr en skjevstilling i ryggen, oftest som en bueform i en eller annen retning. Hvis skoliosen er s-formet betyr det rett og slett.. at den ser ut som en S. Det kan være mange årsaker til dette, noen ganger smerter som gjør at man vrir ryggen litt unaturlig eller at man rett og slett bare er "skapt slik".

Spondylose er et fenomen som ofte opptrer med økende alder: at det blir små benpåleiringer rundt ledd, gjerne de små leddene i ryggen. Dette er ganske vanlig og behøver ikke gi plager, men kan gjøre det.

Spondylose kan forekomme mange steder, men spondylose en plass gir ikke verk i et annet ledd uten spondylose, hvis det var det du spurte om.

Så til det siste spørsmålet ditt: Betennelsesdempende medisiner kan skjule betennelsen ved leddgikt og det er også hensikten: at symptomene og smertene skal gå tilbake eller reduseres. Kortison kan også bedre symptomene men kan skjule utviklingen av leddgikt slik at diagnosen blir stilt senere enn ønskelig. Spesielt vil en revmatolog gjerne ha pasienten til en grundig undersøkelse uten at han er behandlet veldig kraftig med kortison i forkant, det kan gjøre det vanskeligere å stille en korrekt diagnose.
Var det svar på spørsmålet ditt?