Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skjev penis: Peyronie's sykdom?

Spørsmål

Hei
Jeg har oppdaget en avlang klump nederst på penis. Den sitter i selve penis, så den er ikke bevegelig, og den strekker seg fra så langt inne på penis som jeg kan kjenne, og 2-3cm ut på skaftet. På oversiden av penis. Ytterst kan jeg også kjenne at den er ruglete på overflaten. Nærmeste jeg kan tenke på som beskriver den er en hard ruglete åre eller sene som går utover penis. Jeg kjenner den både med og uten ereksjon, men det er ingen form for smerte ved den. Det er egentlig ingen forandringer, annet enn at jeg kjenner den er der. Kan også nevne at noen dager før jeg oppdaget denne "klumpen" så fikk penis seg en litt hard bøy nedover (så oversiden strekker seg), som gjorde litt vondt i det området, men ikke noe verre enn at samleie fortsatte. Det er nå 6 dager siden jeg oppdaget dette, og den har verken blitt bedre, eller verre. Den er heller ikke synlig, med mindre jeg strammer huden over den ved en ereksjon.
Kan også nevne at jeg har hatt kjønnsvorter i omkring to år, men bruker for tiden ingen midler for dette. Men kan se noen små gamle vorter ved roten av penis.
Som sagt, den strekker seg fra roten av penis, og noen få cm oppover, og er ikke bredere enn 2-3mm. Den er lettest å kjenne den øverste cm, men vet ikke om den er noe spesielt større der. Det er heller ingen synlige merker, eller formendring på penis.
Hva kan dette være? Bør jeg oppsøke lege straks, eller skal jeg vente å se hva som skjer?

Svar

Hei.

Jeg ser ikke bort fra at dette er det som heter Induratio Penis Plastica, også kalt Peyronie's sykdom
Dette er en ikke uvanlig tilstand, som består i en betennelsestilstand i bindevevet i penis. Der utvikles arrvev som fører til skjevheter i penis.
Jeg kan ikke stille noen sikker diagnose over internett, naturligvis, men muligheten for dette er klart tilstede, og derfor skal du oppsøke fastlege for å få undersøkt om det kan være dette.
Et av poengene med å ta kontakt med fastlege nå, er at der finnes medisiner og behandlingsmuligheter som kan bremse utviklingen av tilstanden, og forhindre større skjevheter.
Du bør før legetimen ta et bilde av penis i erigert tilstand, som viser skjevheten du forteller om, og ta det med til legetimen slik at legen kan se dette. Det er viktig, og det er nødvendig. Det er ikke "flaut" e.l. å ta med et slikt bilde. Forklar legen at du fikk beskjed om dette av annen lege (=meg).
Du spør om du bør oppsøke lege straks. Det er ikke nødvendig med noen "akutt-time" eller øyeblikkelig hjelp, men naturlig å få en time i løpet av et par uker, kanskje.
Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-