Skjelvinger og apati

Spørsmål

Jeg blir til tider plutselig skjelven, tørr i halsen, nummen (prikker i hendene), og fjern eller apatisk. Jeg blir også veldig irritabel under disse "anfallene". Jeg lurer på om det kan være noe med blodsukkeret, eller er kan det være hyperventilering? Dette er veldig ubehagelig for meg, burde jeg oppsøke lege?

Kvinne, 33 år

Svar

Hei!

Det er ikek godt å si hva anfallene kommer av, spesielt ikk euten å ha undersøkt deg selv. Det kan nok være vanskelig å stille en sikker diagnose på deg med mindre du undersøkes og måles med blodprøver under anfallet. Derfor anbefaler jeg at du kontakter lege angående dette, så kan dere bli enige om en utredning av plagene dine.

Lavt blodsukker kan godt passe med slike symptomer, men har du lagt merke til om plagene kommer når du er veldig sulten? Det finnes også en del andre mulige forklaringer, hyperventilasjon er en av disse, men også denne diagnosen er vanskelig å stille. Ofte er dette en såkalt eksklusjonsdiagnose, dvs. at det er en diagnose man ender opp med når alt annet er utelukket og undersøkt.

Prøv å tenke gjennom i hvilke situasjoner og på hvilke tider du får slike anfall, og om det skjer noe spesielt før, under eller etter anfallene. Snakk så med legen din om dette.

Lykke til!