Skiveprolaps

Spørsmål

Hei, jeg har nå skiveprolaps for andre gang på høyre side av nedre del av ryggen. I 1998 gikk prolapsen tilbake uten operasjon. Nå har jeg hatt vondt på høyre side av rygg / skinke med smerter ned i lår og legg som er khelt uholdbare i ca 4 mnd. Jeg kan nesten ikke gå og stå,venter på å bli operert om ca 4 uker. Jeg har gått og trent hos manuellterapi, men måtte slutte, han sier han ikke kan hjelpe meg, og at jeg i tillegg til prolapsen sannsyneligvis har trang ryggmargskanal og må opereres. Stemmer dette ? og hva vil en slik operasjon innebære ? Jeg har tatt både røntgen og MR som viser prolaps, men får ikke noe svar av ekspertene ut over dette. Det de sier er at når vannet uteblir må jeg si i fra med en gang. Har dere noen gode råd eller noe å tilføye.

Relevante sykdommer/medisiner: skiveprolaps, isjas

Mann, 49 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Grunnen til at du får smerter er at det blir for trangt for nerver og ryggmarg når skiven mellom ryggvirvlene tyter ut baktil. I noen tilfeller kan man fjerne hele prolapset og så blir det god nok plass, men i andre tilfeller er det såpass trangt i selve kanalen at man også fjerner bakre deler av ryggvirvelen slik at det bli god plass i det nivået. Man fjerner som regel også prolapset. MR-bildene gir nok god oversikt over dette - og kirurgene kan ut fra bildene vurdere hva som må gjøres operativt. Du vil nok ikke merke så mye fra eller til uansett hvilket inngrep som velges, det viktigste er jo at du blir smertefri. Om du har trang ryggmargskanal kan nok verken jeg eller manuellterapeuten avgjøre uten å ha sett bildene.

I noen tilfeller haster det mer enn ellers å operere, det er når prolapset trykker på en nerve slik at den settes helt ut av spill, for eksempel slik at den gir lammelse av muskulatur eller mekanismene som styrer kontrollen over blære og endetarmen. Hvis slike komplikasjoner tilkommer må du opereres akutt.

Les mer på den vedlagte linken!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-