Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Skade i kne

Spørsmål

Hei!
For to år siden, så falt jeg på rollerblades og fikk en akutt, grusom smerte i høyre kne. Måtte holde benet mitt helt stivt, for hvis jeg rørte på det så var det skrekkelig vondt. Dum som jeg var gikk jeg sjelden til lege, da jeg tenkte dette kom til og gå over etterhvert.
Gikk i over to uker på krykker jeg fikk låne hos min søster. Så begynte det aller verste og gå vekk og jeg sluttet på smertestillende. men smerten var der, det gjorde fryktelig vondt, men nå kunne jeg hvertfall ikke kjenne smerter når jeg lå helt rolig med benet mitt. men å gå normalt derimot, det gikk ikke. måtte holde benet helt stivt, ikke bøye kneet på noen slags måte, for da var den akutte smerten der igjen. Feks. gå opp trapper var helt uaktuelt, og hvis jeg absolutt måtte brukte jeg lang tid og måtte ha hjelp fra min søster, som bodde sammen med meg på den tiden.
Siden noe av smertene hadde avtatt, at jeg ikke kjente smerte når jeg lå HELT rolig, så tenkte jeg at disse smertene kom til og gå over av seg selv de også, som de gjorde sakte men sikkert. Det jeg ikke visste var det at når smertene avtok såppas at jeg kunne stå på det, var at nå var kneet mitt nesten umulig og bøye?! det føltes like umulig og bøye kneet mitt som det føles umulig og bøye armen mellom håndleddet og albuen. Unaturlig rett og slett.

Søsteren min holdt meg oppe på høyre side, der jeg sakte prøvde og bøye kneet mitt, vi jobbet og jobbet med dette timesvis hver dag, og etter 2 måneder så følte jeg meg okei igjen. Men jeg tror skaden er varig - nettopp fordi nå føles kneskålen min løs, ligger jeg på magen kan jeg kjenne at kneskålen på samme benet(høyre) glir til venstre. samme skjer også om jeg sitter på huk osv. må "stramme" lårmuskelen min mens beinet er strakt for å rette på den, om det gir mening. Føles ut som den ikke er festet ordentlig lengre, veldig ubehagelig.

Alt i alt lurer jeg på hva dette kan ha vært og hva som er grunnen til at kneskålen føles "løs"?
Takk på forhånd for svar!

Svar

Hei! Sannsynligheten til at kneskålen føles løs er at muskulaturen rundt kneet er blitt redusert grunnet immobilisering. Dette vil ta seg opp igjen når treningen begynner. Det er ikke forsent å oppsøke lege, da skaden bør kartlegges med funksjonstest og evt MR. I tillegg bør du ha fysikalsk behandling for å gjøre riktige øvelser for kneet.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-