Senebetennelse

Spørsmål

Hei, jeg ble operert for de Quervains senebetennelse den 15. mai, og er fryktelig usikker på om fremgangen min er som det skal eller om det er noe galt. Kirurgen sa opprinnelig at jeg kom til å kunne fungere normalt etter 2-3 uker, og at jeg kunne leve helt som normalt etter seks uker (jeg trener yoga med høy intensitet 3-4 ganger i uken, og kirurgen mente at jeg kunne gjøre det etter seks uker). Jeg skjønte etter hvert at legens prognoser var vel optimistiske. Jeg kunne langt fra leve 'normalt' etter tre uker, og etter seks var det helt uaktuelt for meg å trene yoga pga smerter og ubehag. Jeg begynte såvidt å prøve meg forsiktig frem etter 8-9 uker, og så økte jeg på ettersom jeg kjente at øktene ikke ga smerter eller økte ubehaget. Men det virker som om fremgangen stoppet etter ca 10-11 uker. Jeg er litt mykere og sterkere i håndleddet, men jeg har fortsatt ubehag, både når jeg trener og når jeg hviler. Jeg prøvde å la være å trene i en ti dagers tid, men ubehaget gikk ikke over. Jeg makter nå maks to-tre yogaøkter i uken, og jeg står over de mest krevende øvelsene for håndleddet og tar pauser underveis. Det virker som om det ikke er noen forskjell på ubehaget ift om jeg trener eller ikke. Jeg har ikke smerter, men er fortsatt stiv i håndleddet, og håndledd, hånd og hele armen kjennes svake ut. Det er tydelig at styrken langt fra er tilbake, og jeg blir fort 'sliten' i håndleddet.

Jeg hadde oppfølging av ergoterapeut frem til seks uker hetter operasjonen, som mente at alt gikk bra, men nå er jeg usikker på om ting går som det skal. Jeg har prøvd å få snakke med noen på sykehuset, men ble avvist i sommer pga ferieavvikling. Jeg har generelt fått veldig lite informasjon, og har hele tiden følt meg overlatt til meg selv. Hvis kirurgens prognoser stemmer, burde jeg vært helt fin igjen nå. Så enten har jeg ikke fått riktig informasjon, eller så har noe gått galt. Hvor lang tid er det normalt at det tar til man blir bra igjen etter en slik operasjon? Takk for svar! A

Svar

Hei! Det er stor variasjon i hvorledes rehabiliteringen er etter slik operasjon. Prognosene til kirurgen er fornuftige og du burde vært bedre i håndleddet nå. Jeg ville definitivt ringt sykehuset på nytt og be om kontrolltime.