Selvmord

Spørsmål

Hei!Jeg e ikke sikker hvordan jeg skal si det men jeg har lyst å ta selvmord pg av ei venninne av meg har gjort det og ei venninne har død får ikke så lenge siden å nå vil jeg ikke leve mere jeg vil bare ta selvmord.En dag så fant jeg en pistol i huset til pappa asså et luftgiver som jeg ville skyte meg selv me men så kom pappa hjem å jeg gjømte det men nå vil jeg dø.Noen forslag til hva jeg kan gjøre får å ta selvmord ellernoe`?

Kvinne, 14 år

Svar

Kjære deg som skriver dette - det er kjempeviktig at du tar kontakt med noen voksenpeeerson som du har tillit til så snart som mulig, og forteller om de tankene du har! Det å ta livet av seg er det mest forferdelige man kan gjøre - og husk - det er ingen vei tilbake. Du er bare 14 år og har et langt liv foran deg. Et liv som kan bli kjempefint, du må bare få noen til å hjelpe deg med å se det!
Som du sikkert opplevde når din vennine tok livet sitt, var at alle rundt henne som var glade i henne ble veldig fortvilte. Med et selvmord skaper man forferdelig sorg hos alle rundt - og det er ingen løsning!!
Først og fremst - få faren din til å legge vekk luftgevær og pistol - og skriv gjerne direkte til meg her på Lommelegen med ditt navn og telefonnummer -s å skal jeg se om jeg kan hjelpe deg!
Hilsen dr. Aars