Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Schlatters sykdom

Spørsmål

Jeg har en datter på 11 år som er veldig aktiv. Trener fotball og håndball 4 timer pr uke og turn 2 timer pr uke. Spiller fotball i friminuttene på skolen og er generelt veldig i farta :-)
Hun har hatt smerte i kne ca 3 mnd. Var hos fysio i går og han mente det var slatters. Musklene i venstre ben var en del mindre en høyre, noe som kom av at hun hadde kompensert det dårlig kne.... Hun fikk treningsforbud for fotball og håndball ut året, hun kunne trene turn. Hun ble helt knust.... Hun bruker et slatters bånd rundt kneet. Skal jeg holde henne borte fra all trening? Er det noen annen støtte som er bedre en båndet? Vanskelig å holde henne i ro når hun er full av energi....

Svar

Hei!

Hvis diagnosen Schlatters sykdom er sannsynlig, er det dessverre ikke så mye mer man kan gjøre, enn det som allerede er igangsatt. Man kan eventuelt også bruke små dose med betennelsesdempende medisiner i perioder, dog ikke sammenhengende. Tøyning av strekkemuskelen, quadriceps, og bruk av bånd som reduserer belastningen på innfestningen av kneskålsenen er også anbefalt. Aktivitetstilpassing etter smertene vil også anbefales. Plagene pleier som oftest å klinge greit av når skjelettet modnes.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-