Sårhet i brystet

Spørsmål

Jeg har et spørsmål vedrørende en stadig tilbakevendende sårhet i bryst. Har i en lengre periode (siden mai) vært plaget av at jeg stadig vekk blir lettere sår i brystet. Noen ganger med litt, iblant skingrende, hoste, men hosten er. Kan gå ei uke uten symptomer, men så er det der igjen. Var hos lege i slutten av juni, og han kunne ikke finne noe. Senkning ble målt og ikke noe galt der heller.
Trener jevnlig sammen med kamerater og er i god form. Ingen slapphetsfølelse eller trøtthet.
Lurer på hva årsaken kan være?

Mann, 35 år

Svar

Hei !

Jeg kan ikke si med sikkerhet hva årsaken til dine plager er, men jeg kan gi deg råd om hvordan dette kan undersøkes videre.

Jeg ville gått til legen din igjen, og bedt om å bli henvist til et røntgenbilde av lungene, samt få foretatt en spirometri. Det er en undersøkelse på lungevolum m.v., som bl.a. kan avsløre om du f.eks. har astma, evt anstrengelsesutløst astma. En del almenleger har utstyr for dette på kontoret, hvis ikke kan du bli henvist til lungelege for dette.
Har du f.eks. lagt merke til om du får dine plager under trening ?

Dersom du røyker er dine symptomer selvfølgelig et klart "rødt lys" på at du ikke tåler mer røyk !

Jeg ønsker deg lykke til med videre utredning, og håper du ser at det ikke går an for meg å stille noen diagnose på deg, uten videre undersøkelse og mer informasjon, men håper du kan nyttiggjøre deg de rådene jeg har gitt ovenfor !