Sår og sprekker på penis

Spørsmål

Jeg får sårsprekker på penis. Forhuden kan til tider være trang. Jeg har diabetes 2, men bruker ikke medisiner. Jeg tar det på koshold og trim.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe spørsmål til oss, så jeg er noe usikker på hva du ønsker informasjon om.
Du har sår og sprekker på penis, og det høres jo plagsomt ut. Jeg vet ikke hvor lenge du har hatt det, hva du har forsøkt av evt behandling, hva slags såper du bruker osv, så det er jo mulig jeg foreslår ting du allerede har brukt, men uansett:

Du må bruke mildest mulig såpe, kun intimsåper, ikke vanlige håndsåper. Bruk en fuktighetskrem etter vask. Du sier at forhuden er trang og hvis det er et problem, så kan du få fastlegen til å vurdere om dette er noe som du kanskje kan få ordnet med et lite kirurgisk inngrep. Det kan jo hende at der er sammenheng mellom din trange forhud og sprekkene også, og det kan også fastlegen din si noe om, ved en vurdering der. Jeg kan bare "tenke høyt" og gjøre generelle vurderinger her, siden jeg ikke kan undersøke deg eller se disse forandringene på din penis.

Alt i alt ville jeg nok hatt en lav terskel for å oppsøke lege for dette, for det høres jo ganske plagsomt ut, og der er enhver grunn til å tenke at dette er noe du kan få effektiv hjelp for. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-