Ryggsmerter

Spørsmål

Hei!

Jeg har i de siste 4-5 månedene hatt vondt på ett bestemt punkt i korsryggen. Det er ikke intense smerter, men kan minne om når man trykker på et blåmerke. Det er ikke vondt ved vanlige aktiviteter, men bare når jeg trykker den bestemte ryggvirvelen eller bøyer ryggen. Har aldri hatt noen ryggplager tidligere. Jeg synes det er rart at det ikke går over.

Kvinne, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Ryggsmerter generelt er i de aller fleste tilfellene ting som går over av seg selv, og vanligvis ikke trenger behandling.
Flertallet av befolkningen har vondt i ryggen en eller flere ganger i løpet av livet.

Men når du til vanlig ikke har ryggvondt, eller har gjentatte episoder med dette bak deg, og når du nå har hatt det i 4-5 mnd, så synes jeg helt definitivt at du skal gå til lege og få dette undersøkt. Legen vil da gjøre forskjellige undersøkelser på kontoret, og deretter bestemme hva slags utredning som vil være nyttig videre, f.eks. røntgen eller CT, for å stille en diagnose, og også for å utelukke sjeldne alvorlige ting.

Evt behandling vil da avhenge av hvilken diagnose som blir stilt.

Jeg kan ikke si noe om hva akkurat dine ryggsmerter skyldes, uten en undersøkelse, det blir rene spekulasjoner og det har du ingen nytte av.
Men følg mitt råd om å få dette undersøkt nå. Det er greit nok å se an slike ting en stund, men nå er tiden moden for å få det undersøkt.

God bedring og lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-